CHUST MADANIYATINING FARG’ONA VODIYSI TARIXINI O’RGANISHDAGI TARIXIY AHAMIYATI: 1-SON 2-TO’PLAM IYUL 2023 yil - Namangan davlat universiteti talabasi, Maxsutaliyev Jahongir (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2023)
Ushbu maqolada O’zbekiston hududida o’zining oy va qadimiy tarixi bilan ajralib turuvchi Farg’ona vodiysining Chust tumanida joylashgan ko’plab arxeologik yodgorliklani o’z ichigaq olgan – Chust madaniyati, uning o’rganilishi, undagi qimmatli va qiymatli ma’lumotlarning o’lka tarixida tutgan o’rni to‘g‘risida so‘z yuritilgan.