“OSHIQNOMA” TURKUMIDAN “LAYLI VA MAJNUN” DOSTONI XUSUSIDA: 1-SON 2-TO’PLAM IYUL 2023 yil - Urganch davlat universiteti talabasi, Madaminova Dilnura Bahodir qizi (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2023)
“Oshiqnoma” dostonlari Xorazm dostonlaridan tashkil topgan. Bu dostonlarda qadimiy Xorazm xalqiga xos an’ana va madaniyatni ko‘ramiz. Ushbu maqolada “Oshiqnoma” majmualarining 3-kitobi, “Oshiqnoma” turkumidagi “Layli va Majnun” dostoni obrazlari tahlil qilingan.