BOSHLANGʻICH TAʼLIM FANLARINI OʻQITILISH JARAYONIDA SHARQ MUTAFAKKIRLARI MEROSIDAN FOYDALANISH - Abdumalikova Shahnoza (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2023)
Boshlangʻich taʼlim fanlarini oʻqitishda sharq mutafakkirlarining ilmiy maʼnaviy merosidan foydalanish juda muhim ahamiyat kasb etadi.Har bitta fanning oʻz tarixi vujudga kelishi bor. Sharq mutafakkirlarining ijodiy faoliyatidagi ta’lim-tarbiyaga oid yondashuvlar, g’oyalar, qarashlarni yosh avlodning ongiga singdirishda tarbiya usullari va vositalarini bilish, hayotda ulardan to’g’ri foydalanish pedagogik ta’lim jarayonida o’qituvchining pedagogik mahoratidagi muhim xususiyatlardan biri ekanligi ochib berilgan.