RIVOJLANISHDA NUQSONI BO’LGAN O’QUVCHILARGA TA’LIM-TARBIYA BERISHNING O’ZIGA XOS XUSUSIYATLARI - Soatov Nodirbek Orifovich (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2023)
Ushbu maqolada defektologiya va uning bir yo’nalishi oligofrenopedagogika to’g’risida umumiy tushuncha. Aqli zaiflikning kelib chiqishi, bola hayotidagi ahamyati, ularning ta’lim olishi haqida ma’lumotlar keltirilgan. Maqolada rivojlanishida nugsoni bo'lgan bolalarni erta aniqlab ularga tashxis qo'yish, va nuqsonni erta bartaraf etish, bolalarni tasviriy faoliyat jarayonida nutqini rivojlantirishning umumiy va maxsus didaktik tamoyillarini, shakli, mazmuni, metodlari haqida so'z boradi.