ZAMONAVIY DUNYODA BIOKIMYONING ROLI HAQIDA MULOHAZALAR - Shexov R.R (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2023)
Tabiiy fanlarga bo'lgan muhabbat menga yaqinda kelgan, lekin men buni har doim dunyo bilan birlikda his qilganman. Men atrofimda sodir bo'layotgan voqealarni tomosha qilishni yaxshi ko'raman, hatto bu shunchaki shamolda tebranayotgan daraxt shoxlari. Hayotimning bir bosqichida men tez-tez bitta shahardan ko'chib o'tishga majbur bo'ldim. Manzara birin-ketin o'zgarib turdi va bu mening fikrlarimga ovqat berdi. Men ko'rdim ko'p narsa: men soatlab tomosha qilishim mumkin bo'lgan ona hududimning ajoyib go'zalligi, yozning dahshatli yong'inlaridan keyin bo'sh turgan yalang'och dalalar. Ko'rganimda shunga o'xshash, yuragimda biron bir narsa siqilganga o'xshaydi, rasmlar boshimga tushadi va men hayotda biz o'ylagandan ko'ra ko'proq qora chiziqlar borligiga qayta-qayta aminman.