BOSHLANG`ICH TA`LIMDA HIKOYALARNI O`QITISH METODIKASINI INNOVATSION YONDASHUV ASOSIDA TAKOMILLASHTIRISH: 1-SON 2-TO’PLAM IYUL 2023 yil - Urganch davlat universiteti Pedagogika fakulteti '' Boshlangʻich taʻlim '' metodikasi kafedrasi dotsenti, Muhabbat Jumaniyozova; Urganch davlat universiteti Pedagogika fakulteti Boshlangʻich taʻlim yoʻnalishi talabasi, Ozodova Zulfiya G‘ayrat qizi (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2023)
Boshlang'ich sinflarda Ona tili va o'qish savodxonligi darslarida hikoyani o'qishga bag'ishlangan darslarda o'qilgan hikoya mazmunini ochish, lug'at ustida ishlash, Hikoyani o'qishda mazmun tahlilidan tashqari hikoyani o'qitish ham muhimligi, Hikoya mazmunan boshlang'ich sinf o'quvchilari uchun mos janr hisoblanishi haqida so`z boradi.