“SIRO” IPI ISHLAB CHIQARISHDA IPNING NOTEKSLIK KO’RSATKICHLARI BO’YICHA TAHLILI - M.V.Tulaganova; V.T.Isakulov (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2023)
Annotatsiya. Ushbu maqolada “Porloq-2” paxta seleksion navidan “Siro” ipi ishlab chiqarish bo’yicha ma’lumotlar keltirilgan. Bunada tola sifat ko’rsatkichlarining “Siro” ipi ishlab chiqarish usuliga ta’siri aniqlangan. Tajriba ishlarida Ne 40 bo’lgan “Siro” ipi ishlab chiqarilgan. Olingan ip sifat ko’rsatkich natijalari Uster Tester 6 laboratoriya jihozi yordamida aniqlangan. Ipning notekslik ko’rsatkichlari bo’yicha tahlili keltirilgan.