САМАРҚАНД ВИЛОЯТИ ХУДУДИДА БИОХАВФСИЗЛИК МУАММОЛАРИ - Ro’ziqulova Z.U (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2023)
Maqolada Samarqand viloyatidagi bioxavfsizlik bilan bog’langan muammolarini o’rganish va ularni oldini olish ehtimoliy choralarini aniqlash.Amaliy tomondan olingan natijalar patogen organizmlarni asosiy manbalarini ko’rsatib bioxavfsizlikni ta’minlash uchun kerakli bo’lgan choralarni ishlab chiqishga va ishlatishga imkon berishligihaqidama’lumotlarkeltirilgan.