ЖАВДАР НАВЛАРИНИНГ БИОМАССА ТЎПЛАШИГА ЭКИШ МУДДАТИ ВА ЎҒИТЛАШ МЕЪЁРЛАРИНИНГ ТАЪСИРИ - Ш.Б.Улуқова (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2023)
Аннотация. Мақолада жавдарнинг бугунги кунда қишлоқ хўжалигида аҳамият катта эканлиги. Ўсимликнинг ўсиши, ривожланишига экиш муддати ва минерал ўғитларнинг таъсири борасида бир қатор олимларнинг олиб борган тадқиқотлари баён этилган. Самарқанд вилоятининг суғориладиган ерлари шароитида жавдарнинг Вахшская 116 ва Шалола навлари ер устки ва илдиз массасига экиш муддатлари ҳамда минерал ўғитларнинг таъсири натижалари ўрганилган.