ZOMIN MILLIY TABIAT BOG’IDA BRIOFITLARNING SUBSTRATLAR BO’YICHA TARQALISHINI TAHLIL QILISH - Jabborov M.A (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2023)
Annotatsiya. Dunyoda yuz berayotgan iqlim oʼzgarishlari qurgʼoqchilikka oʼta sezgir boʼlgan biologik xilma-xillikning muhim komponentlari holatiga salbiy taʼsir koʼrsatmoqda. Bu oʼrinda yo’sinlar ekologik plastikligining yuqoriligi va atrof-muhit holatiga koʼra oʼzgaruvchanligi alohida ahamiyatga ega boʼlib, arid hududlarda ular holatini baholash va ekologik guruhlarini asoslash qurgʼoqchil hududlarda oʼsimliklar olamini shakllanishi toʼgʼrisidagi maʼlumotlarni toʼldiradi. Shunga koʼra, arid hududlaridagi yo’sinlarni inventarizatsiyalash, ularning shakllanish qonuniyatlarini oʼrganish, kamyob turlarni aniqlash va muhofaza qilish muhim ahamiyatga ega.