EROZIYAGA UCHRAGAN BO‘Z TUPROQLARDA KUZGI BUG‘DOY HOSILDORLIGINI OSHIRISHNING AGROTEXNIK ASOSLARI - O‘ralova U. (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2023)
Annotatsiya. Samarqand viloyatining irrigatsiaya erroziyasiga uchragan bo‘z tuproqlari sharoitida mineral o‘g‘itlarni dalaning tuprog‘i yuvilmagan qismida N 200 P 140 K 100 , tuprog‘I kuchli yuvilgan qismida kuzgi bug‘doy urug‘lari ekilgandan keyin tuproq yuzasini 5t/ga chirigan go‘ng bilan mulchalash va N 160 P 112 K 80 +20 t/ga go‘ng hamda oqava to‘plangan maydonlarda N 160 P 80 K 48 kg/ga me’yorlarda tabaqalashtirib qo‘llash, ushbu tuproqlar unumdorligini oshirib, har bir gektar hisobiga o‘rtacha 53,5-54,7 ts/ga sifatli dob hosili yetishtirishni ta’minlashi aniqlangan.