XOTIRANI RIVOJLANTIRISHNING O’ZIGA XOS USULLARI - Akbaraliyeva Asilaxon Tojiddinovna; Bekboyeva Nigina (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2023)
Annotatsiya: Xotiraning sifatini belgilovchi shartlarni bilishi komil insonni shakillanishi uchun amaliy ahamiyatga ega, chunki bu shartlarni bilganda, eng mustahkam va eng tez esda qoldirishga erishmoq uchun nimalar qilish va nimalarni hisobga olish kerak ekani ma’lum bo‘ladi. Turmushdagi kuzatishlar amaliy psixologik va maxsus eksperimental tekshirishlar ko‘rsatishicha, esda qoldirishning sifatlari – uning tezligi, to‘laligi, aniqligi va puxtaligi, birinchidan, esda qoldirish xillariga, ikkinchidan, esda olib qolinayotgan materialga kishining (shaxsning) munosabatiga va uchinchidan, esda qoldirish uchun qo‘llanilgan maxsus metodik usullarga bog‘liq bo‘lar ekan. Maqolada xotirani rivojlantirishning o’ziga xos usullari tadqiq etilgan.