SUN’IY INTELLEKTNI IJTIMOIY TARTIBGA SOLISHDA AXLOQ KODEKSINING AHAMIYATI - Muxtarova Maxliyo Usmonali qizi (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2023)
Annotatsiya. Maqolada yuridik amaliyotda sun’iy intellekt texnologiyasidan foydalanish jarayonida yuzaga keladigan axloqiy masalalar va ularni tartibga solish jihatlari muhokama qilinadi. Sun’iy intellektning faoliyatida axloqiy qadriyatlarning o‘rni, axloqiy nuqtayi nazardan me’yorlashtirish, axloqiy prinsip va qoidalarni ishlab chiqish zarurati asoslantiriladi. Ishda xorijiy davlatlar, shuningdek turli korporatsiyalarning sun’iy intellektdan foydalanish me’yorlari qiyosi tahlil etiladi. Maqolada sun’iy intellektdan foydalanishda axloqiy qadriyatlarning shakllantirish bo‘yicha namunaviy axloq kodeksini ishlab chiqish g‘oyasi ilgari suriladi.