ЖИНОЯТЧИ ШАХСЛАРНИ ФОШ ЭТИШДА ПРОФАЙЛИНГНИНГ АМАЛИЙ АҲАМИЯТИ ВА ЎЗИГА ХОС ХУСУСИЯТЛАРИ - Шомирзаев Саходулла Хасанбоевич (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2023)
Жиноятчи шахсларнинг аниқлашда, шунингдек уларни гумон қилинувчи сифатида ушлаш ва сўроқ қилиш вақтида профайлингни қўллаш муҳим аҳамият касб этади. Чунки жиноятчи шахслар кечинмаларининг психологик ифодаси унинг ҳолатида, нутқида ва ҳаракатларида вербал ва новербал белгилар шаклида акс этади. Буни эса, албатта, профайлинг методи орқали аниқлаш мумкин.