ALEKSANDR MAKEDONSKIYNING HARBIY YURISHLARI YO’NALISHLARI - Bekchanova Sarvinoz San’at qizi (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2023)
Annotatsiya: Ushbu maqola Aleksandr Makedonskiyning Ijtimoiy-iqtisodiy hayoti,O’rta osiyoga harbiy yurishlari haqida o’rganadi.Aleksandr Makedonskiyning hayotiy faoliyati haqidagi tadqiqotlarni qisqacha umumlashtirishga yordam beradi. Shu bilan birga Aleksandr haqida o’rganish, davriy sanalarni aniqlash,tarixiy nuqtai nazaridan obyektiv taxlil etish va boshqa qator masalalar ushbu tadqiqotning asosiy maqsadi hisoblanadi.