PEDAGOGIK KONFLIKTLARNING BARTARAF ETISH TUSHUNCHALARINI SHAKLLANTIRISHGA YO’NALTIRILGAN JARAYONNING MAZMUNI - Yunusova Fazilat Ulug’bek qizi (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2023)
Annotatsiya:Mazkur maqolada ta’lim tizimida pedagogik konfliktlarni vujudga kelish sabablari va ularni bartaraf etish tushunchalarini shaklantirish borasida mulohazalar o’rin olgan.Pedagogik konflikt yoki konfliktologiya ijtimoiy hayotdagi ko’p uchraydigan holat hisoblanadi.Barcha ta’lim muassasalarida pedagogic konfliktlar vujudga kelishi haqida hamda ziddiyatli vaziyatlarni hal qilishning samarali usullarini toppish jarayoni muhokama qilinadi.