TAFAKKUR FE’LLARINING ILMIY JIHATDAN OʻRGANILISHI BOSQICHLARI - Turdaliyeva Shakhnoza O’ktamovna (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2023)
Annotatsiya: Fikr fe'llari turli ko'rsatkichlarga ko'ra tasniflanadi. Maqolada uni tasniflash va talqin qilish masalalariga dunyo olimlarining yondashuvi qisqacha bo‘lsa ham o‘z nuqtai nazaridan izohlandi. Yuqoridagi barcha tasniflar (o‘zbek, rus, ingliz tillarida berilgan) sodda gaplar asosida tuzilgan. Shuning uchun, ko'plab tasniflar mavjud bo'lsa-da, ular o'xshashdir. Biroq, har bir tilning o'ziga xos qoidalari mavjud bo'lib, ular tilning imkoniyatlaridan kelib chiqadi.