MAKEDONYALIK ALEKSANDRNING O’RTA OSIYOGA HARBIY YURISHLARI - Amangeldiyeva Sevinchoy Qaxramon qizi (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2023)
Annatatsiya: Ushbu maqola Makedoniyalik Aleksandrning O’rta Osiyoga qilgan harbiy yurishlari va tarixiy geografiyasi haqida ma’lumot beradi.Makedoniyalik Aleksandrning tuzgan ulkan davlati haqida ham ma’lumot keltiriladi.Makedoniyalik Aleksandrning So’g’d va Baqtriyaga qilgan harbiy yurishlari haqida qisqacha ma’lumot beriladi.