QUYONCHILIKNING XALQ XO’JALIGIDAGI AHAMIYATI: 1-SON 2-TO’PLAM IYUL 2023 yil - Samarqand davlat veterinariya meditsinasi, chorvachilik va biotexnologiyalar universiteti Nukus filiali 2-bosqich talabasi, Tursunbayeva Iroda Shukrullo qizi; Zooinjeneriya kafedrasi assistenti, Dauletova Zamira Abdigapbarovna (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2023)
Kunikultura sifatida ham tanilgan quyonchilik butun dunyoda qishloq xo'jaligi faoliyati sifatida katta ahamiyatga ega bo'ldi. Ushbu maqolada milliy iqtisodiyotlarda quyonchilikning ahamiyatini har tomonlama tahlil qilishga qaratilgan. Iqtisodiy hissa, ish o'rinlari yaratish, ekologik barqarorlik, ozuqaviy imtiyozlar va innovatsiyalar salohiyati kabi turli jihatlarni o'rganib chiqsak, biz quyonchilikning ulkan salohiyatini xalqlarning umumiy rivojlanishining asosiy tarkibiy qismi sifatida baholashimiz mumkin.