СИРДАРЁ ВИЛОЯТИДА ДОРИВОР ЎСИМЛИКЛАРНИ ЕТИШТИРИШ ВА ҚАЙТА ИШЛАШНИНГ ИЖТИМОИЙ-ИҚТИСОДИЙ ОМИЛЛАРИ - Ганиев Абдумумин Каххарович; Botirova Laziza Axmatovna (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2023)
Долзарблиги. Доривор ўсимликларни маданий ҳолда етиштириш ҳамда қайта ишлашни ташкил этиш, доривор ўсимликларнинг маданий плантацияларини барпо этишни қўллаб-қувватлаш, шунингдек, касалликларнинг олдини олиш ва даволашда доривор ўсимликларни кенг қўллаш мақсадида, Ўзбекистон Республикаси Президентининг 2022 йил 20 майдаги “Доривор ўсимликларни маданий ҳолда етиштириш ва қайта ишлаш ҳамда даволашда улардан кенг фойдаланишни ташкил этиш чора-тадбирлари тўғрисида” ги ПҚ-251-сон қарори қабул қилинди (1). Қарорда 2023 йилда Сирдарё вилоятида доривор ўсимликлар плантацияларини барпо этиш учун жами 251 гектар, шундан 43 гектар ўрмон фонди ерлари ҳамда 208 гектар фермер ва қишлоқ хўжалик корхоналарида ер майдонларини ажратиш кўзда тутилган. Қишлоқ хўжалигига мўлжалланган ерларда доривор ўсимликлар плантацияларини барпо этишнинг мақсадли кўрсаткичлари 1-жадвалда келтирилган: