O’ZBEKISTON RESPUBLIKASI TA’LIM TIZIMI RIVOJLANISHINING KONSEPTUAL ASOSLARI - XULKAROY KARIMOVA HUSANJON QIZI (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2023)
Mazkur maqolada jahonda va mamlakatimizda ta’lim barqaror taraqqiyotni ta’minlaydigan asosiy kuch sifatida e’tirof etilib, kompetensiyaviy yondashuvlar asosida ta’lim jarayonini innovatsion tashkil etish, pedagogik diagnostika metodlaridan optimal foydalanish strategiyalari samaradorligini oshirish va usullarini takomillashtirish orqali tahsil oluvchilar uchun ularning hayoti davomida sifatli ta’lim olish imkoniyatini yaratish alohida dolzarblik kasb etmoqda. Bu esa, har tomonlama yetuk, komil insonni shakllantirish masalasining ko’p qirrali va murakkabligi pedagogikaning hozirgi zamon ta’lim nazariyasi va amaliyoti uchun muhimligini ko’rsatib beradi. Bu vazifa o’qituvchi mahorati, uning yetukligi, chuqur kasbiy bilimi, ko’nikma va malakasi, maxsus bilimi orqali amalga oshirish zaruratini yuzaga keltirmoqa.