IQTISODIY MUNOSABATDAGI "INFLATSIYA" NING ODAMLAR IJTIMOIY HAYOTIGA TA’SIRI - Xakimova Sevinch Xamidjon qizi (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2023)
Avvalo inflatsiyaning odamlar yashash tarziga qay darajada ta'sir ko'rsatishini bilishdan oldin "Inflatsiya" tushunchasiga to' xtalib o'tsak. Inflyatsiya deganda tovarlar va xizmatlar narxlarining vaqt o'tishi bilan o'sishi tushuniladi, natijada valyutaning xarid qobiliyati pasayadi. U odatda iste'mol narxlari indeksi (CPI) yoki ishlab chiqaruvchilar narxlari indeksi (PPI) bilan o'lchanadi va iqtisodiyot salomatligining asosiy ko'rsatkichidir.