MAHALLA INSTITUTINING BOLA RIVOJLANISHIDAGI ROLI - Bahronova Sabina Elmurod qizi; Jovliyeva Dildora Ilhom qizi; Bobomurodova Bibirobiya Bahrom qizi (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2023)
Annotatsiya: Mazkur maqolada bola rivojlanishiga mahallaning ta'siri haqida fikr mulohaza olib borilgan. Mahalla sharqona, an'analar,urf-odatlar va marosimlarni jamoada amalga oshirib, avlodan avlodga yetkazib beradi.Kuchli jamiyatdan- kuchli davlat barpo qilishda mahallaning ham o'z o'rni va majburiyatlari mavjud.