MILLIY SPORT TURLARI VA O`YINLARI JISMONIY TARBIYA VA SALOMATLIK OMILI SIFATIDA - Mirzaev Olim Saidovich (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2023)
Annotatsiya. Ushbu maqolada milliy sport va o'yinlarning jismoniy tarbiya va salomatlikni mustahkamlashdagi ahamiyati ko'rib chiqilgan. Sportning umumiy farovonlikka ta'sirini tahlil qilish, ushbu munosabatlarni o'rganish usullarini muhokama qilish uchun mavjud adabiyotlarni o'rganadi. Natijalar bo'limida asosiy topilmalar keltirilgan, so'ngra batafsil muhokama qilinib, jismoniy tarbiya va sog'liq uchun foydalarni oshirish uchun milliy sport integratsiyasini optimallashtirish bo'yicha takliflar bilan yakunlanadi.