URF- ODATLAR VA MAROSIMLARNING AHAMIYATI: 1-SON 2-TO’PLAM IYUL 2023 yil - Navoiy davlat Pedagogika institut I kurs talabasi, Rajabboyeva Sevinch; Ilmiy rahbar: f.f.f.d., dotsent, Tursunova N. (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2023)
Maqolada Markaziy Osiyodagi tarixiy hudud bo‘lgan Xorazmning boy madaniy merosi o‘rganiladi. Unda avloddan-avlodga o‘tib kelayotgan va hozirgi zamonda ham davom etayotgan an’anaviy marosim va urf-odatlarga e’tibor qaratilgan. Mualliflar ushbu an’analarning ahamiyati, xorazmliklar o‘ziga xosligini shakllantirishdagi o‘rni va madaniy turizmni rivoj lantirish imkoniyatlarini tahlil qiladilar.