XALQARO IQTISODIY MUNOSABATLAR SOHASIDAGI YUZAGA KELADIGAN MUOMMOLAR VA ULARNI HAL QILISH YO’LLARI - Xaydarova Durdona Shuxratjon qizi; Achilbayeva Sevinch O’tkir qizi; To’xtayeva Mohinur To’raboy qizi (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2023)
Annotasiya. maqolada global iqtisodiy munosabatlar sohasidagi muommolar va ularni hal qilishning muhimligi va ularning joriy holati bilan bog’liq masalalar ko’rsatiladi. Xalqaro iqtisodiy munosabatlar ko’pincha mamlakatlar o’rtasidagi savdo, sarmoya va iqtisodiy hamkorlikning uzluksiz oqimiga to’sqinlik qiladigan ko’plab muommolar tahlil qilingan. Shu bilan birga, xorijiy valyutalar o’rtasidagi almashinuv, moliyaviy tizimlar va xorijiy investitsiyalar kabi omillarning ta’siri ham yoritilgan.