O’ZBEKISTONDA FOTO ELEKTRIK STANSIYALARNING KELAJAKDAGI O’RNI - F.F.Sodiqov; SH.O.Bebitov; M.A.Malikov (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2023)
Annotatsiya: Ushbu maqola O’zbekistondagi fotoelektr stansiyalarning mamlakatni barqaror energiyaga o’tishning muhim tarkibiy qismi sifatidagi istiqbolli rolini o’rganadi. Quyoshli O’zbekistonda fotoelektrik texnologiyalar xisobiga o’sib borayotgan energiya ehtiyojlarini qondirishi va qazib olinadigan yoqilg’iga bo’lgan talabni kamaytirishi mumkin. Maqolada O’zbekistonda quyosh energetikasini rivojlantirishning hozirgi holati, siyosiy tashabbuslar, quyosh energetikasiga o’tishning iqtisodiy va ekologik foydalari muhokama qilinadi. Bundan tashqari, maqolada fotoelektr stansiyalarini O’zbekiston energetika landshaftiga integratsiya qilish uchun oldinda turgan muammolar va imkoniyatlar tahlil qilinadi. Ushbu maqola fotoelektr stansiyalarining kelajagiga oydinlik kiritib, O’zbekistonda barqaror energetikani rivojlantirish bo’yicha muhokamaga hissa qo’shadi va siyosatchilar va energiya manfaatdor tomonlar uchun qimmatli tushunchalarni taqdim etadi.