TANA HARORATI KO’TARILGANDA UY SHAROITIDA YORDAM KO’RSATISH - Rashidova Naimaxon (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2023)
Tana harorati ko‘tarilishi odam organizmidagi tabiiy himoya mexanizmi hisoblanadi. Ushbu holat infeksiya yoki yallig‘lanish jarayonidan dalolat berib, leykotsitlar faol kurash olib borayotgan bo‘ladi. Isitmani sezgan zahoti haroratni tushirishga shoshilmang. Organizmga o‘zini himoya qilishni boshlashiga imkon bering: bordi-yu, tana haroratining ko‘tarilishiga yo‘l qo‘yilmasa, kasallik cho‘zilishi mumkin.