O’ZBEKISTON RESPUBLIKASI FUQAROLIGINI TAN OLISH TARTIBI - Ergashov Asliddin Zaynitdin o’gli (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2023)
Annotatsiya: O’zbekiston Respublikasida doimiy yashab kelayotgan fuqaroligi bo‘lmagan shaxslar ham O’zbekiston fuqaroligini olishda bir qator ijobiy o‘zgarishlar amalga oshirilmoqda. 1991 yildan hozirgi kunga qadar 23 720 nafar fuqaroligi bo‘lmagan shaxslar O’zbekiston fuqaroligiga qabul qilingan bo‘lsa, 2020 yildan hozirgi kunga qadar qisqa vaqt ichida 47 157 nafar shaxslar O’zbekiston fuqaroligiga tan olindi. Ushbu maqolada yangi tahrirdagi “O’zbekiston Respublikasi fuqaroligi to‘g‘risida”gi qonuni, O’zbekiston Respublikasi Prezidentining “O’zbekiston Respublikasi fuqaroligiga oid masalalarni ko‘rib chiqishning yangilangan tartibini belgilash to‘g‘risida”gi PF-6185-sonli Farmoni, fuqarolikka tan olish tartibi haqida so‘z boradi.