TIL O’RGANISHDA MADANIYATNING ROLI THE ROLE OF THE CULTURE IN LEARNING LANGUAGE - Botirjonova Diyora (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2023)
Madaniyat va til ko'pincha ajralmas deb ta'riflangan va ular o'rtasidagi munosabatlar juda murakkab. Til nafaqat so'zlar, grammatik tamoyillar va jumlalarni qurish yig'indisi, balki noyob madaniy me'yorlar, ijtimoiy tizimlar va kognitiv jarayonlardir. Muayyan madaniyatning lingvistik tamoyillari bilan bir qatorda ushbu madaniyatga xos kontekstlarni tushunish tilni samarali o'zlashtirish uchun markaziy o'rinni egallaydi.