SEPSISNI ZAMONAVIY KLASSIFIKASIYASI VA DAVOLASH USULLARI - Rohatoy Normatova Qo`chqarovna (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2023)
Annotatsiya. Ushbu maqolada tasniflash va davolashga zamonaviy yondashuvlar ko'rib chiqilgan sepsis, yuqori kasallanish va o'lim ko'rsatkichlari bilan hayot uchun xavfli holat. Muhokama diagnostika mezonlari, yangi terapevtik strategiyalar va rivojlanayotgan texnologiyalardagi so'nggi yutuqlarni o'z ichiga oladi. Hozirgi adabiyotlarning sintezi sepsisni boshqarishda rivojlanayotgan landshaftni yaxlit tushunishni ta'minlaydi.