SINXRON TARJIMA - Bobomurodova Dilafruz Yoqub qizi; Ramazonov Shohruh Nusratillo o'g'li (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2023)
Annotatsiya: Sinxron tarjima - og'zaki tarjima hisoblanadi. Bu tarjima jarayonida maxsus jihozdan foydalanib tarjima qilinadi. Notiqning nutq so'zlayotgan vaqtda tarjimon uni bo'lmasdan, nutq mazmunini tinglovchilarga yetqizib beradi. Shuningdek bu maqolada sinxron tarjima tarixi va kelib chiqishi haqida ham ma'lumotlar berilgan.