YANGI O‘ZBEKISTONDA EKOLOGIK HOLATNING AYRIM JIHATLARI - Inagamova Mafura Muxtarxonovna; Karimov Firdavs Toxir o’g’li (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2023)
Anotatsiya: Ushbu maqolada insoniyat oldidagi global ekologik muammolar, atrof-tabiiy muhitni muhofaza etish, flora va fauna olamini asrab avaylash yoitilgan. Shuningdek yurtimizdagi qo’riqxonalar, ekologik statistika va ekologik ekspertiza masalalariga to’xtalib o’tilgan. Ekologiya sohasidagi qonunchilik borasidagi ishlar ham ko’rsatib o’tilgan. Ekologik holatni sog’lomlashtirishda jamoatchilik ishtiroki, yoritib o’tilgan.