FRANSIYADA UYG’ONISH DAVRI ADABIYOTI - Axmedova M.A. (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2023)
Annotatsiya. Ushbu maqolada Fransiya mamlakatida XV asr oxiri hamda XVII asr oxirigacha bo’lgan ijodiyot namunalari va adabiyoti holati haqida bayon qilinadi. Uyg'onish so'zi italiyalik Rinascimento va fransuz Uyg'onish davridan kelib chiqqan bo'lib, ikkala holatda ham "qayta tug'ilish", "qayta tug'ilish" degan ma'noni anglatadi. Rus tilida ularga o'xshash "Uyg'onish" atamasi keng tarqalgan. Bu O'rta asrlarning oxirida shakllanib, zamonaviy davrga qadar davom etgan bir qator G'arbiy Evropa davlatlarining rivojlanishidagi alohida madaniy va tarixiy davr nomi.